BLACK FRIDAY LÄHTÖLASKENTA KÄYNNISSÄ!

Black Friday lähtölaskenta käynnissä! Lisäksi saat 4,95 euron alennuksen yli 60 euron tilauksista koodilla TOIMITUS, eli noudon Postista ilmaiseksi. Laita koodi etusetelikenttään kassalla.

Facebookissa käynnissä kilpailu, jossa voi voittaa yksisarvispehmon, jee!!!

Tavoitat meidät parhaiten tekstiviestillä tai WhatsApp-viestillä numerosta 050 309 8253, jos on kysyttävää. Meillä on varmasti ruuhkaa Black Fridayn tienoilla, pahoittelut valmiiksi.


Tietosuojakäytäntö


1 Yleistä

Lastentarvike Laine, joka on lastenverkkokauppa.fi -verkkokauppaa ylläpitävä yritys, pitää tietosuojaa hyvin tärkeänä ja haluaa kunnioittaa yksityisyyttäsi. Haluamme olla avoimia ja läpinäkyviä henkilötietojesi käsittelystä. 


Alla on tietoa toimintatavoista, joiden mukaisesti henkilötietojasi käsitellään, käytetään ja suojataan.


2 Kuka valvoo henkilötietojasi?

Suomalainen pienyritys Lastentarvike Laine toimii meille toimittamiesi henkilötietojen valvojana ja on vastuussa henkilötiedoistasi sovellettavan tietosuojalain mukaisesti. 


Lastentarvike Laine
Kolmenkyläntie 6 F 14

02420 Jorvas

Suomi

myynti (at) lastenverkkokauppa.fi
puh +358 (0)50 309 8253


Y-tunnus: 2533681-1

Yrityksen omistaja ja tietosuojavastaava: Erika Laine

ALV-rekisterinumero: FI25336811


3 Milloin käytämme tietojasi?

Lastentarvike Laine kerää ja käsittelee tietojasi, kun teet ostoksia verkkokaupassamme sivuilla lastenverkkokauppa.fi, olet yhteydessä asiakaspalveluumme, käyt sivuillamme tai muuten olet yhteydessä yritykseemme. Pääosin kerätään ja käytetään tietojasi, jotta voimme toimittaa tilauksesi ja tarjota palveluamme sinulle.


Kun rekisteröydyt sivuillemme asiakkaaksi, prosessoimme henkilötietojasi kuten tilaushistoriaasi.


4 Missä tietojasi säilytetään?

Sinulta keräämiämme henkilötietoja säilytetään Euroopan talousalueella (“ETA”) ja tarkemmin Suomessa. Tietojasi ei siirretä muualle, sillä toimimme vain Suomessa.


5 Kenellä on pääsy tietoihisi?

Tietojasi voidaan jakaa Lastentarvike Laineen sisällä (tällä hetkellä töissä on kuitenkin vain yksi henkilö, joka on myös omistaja), jotta voimme toimittaa tekemäsi tilauksen, hoitaa asiakaspalvelua hyvin tai vastaavasta syystä. 


Emme koskaan välitä, myy, siirrä tai vaihda tietojasi markkinointitarkoituksiin kolmannelle osapuolelle. 


Kolmannelle osapuolelle välitettäviä tietoja käytetään ainoastaan palveluidemme tarjoamiseksi sinulle tai jos laki sitä vaatii. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä,että esimerkiksi:


- Posti toimittaa puolestamme pakettisi perille haluamallasi tavalla. Lähetystä varten tarvittavat henkilötietosi (nimi, osoite, puhelinnumero, sähköposti, muut toimitustieto) ovat siten sieltä tulostettavassa postitustarrassa sekä säilytetään Postin Smartship -järjestelmässä, jotta pystymme toimittamaan tilauksesi.
- Osa tuotteistamme toimitetaan drop shippinginä, eli tukkurimme toimittaa sinulle suoraan omasta varastostaan tilaamiasi tavaroita. Tilaamme tuotteet tukkurilta tiedoillasi (nimi,osoite, puhelinnumero, sähköposti, muut tilaukseen liittyvä tieto), jotta kyseessä oleva tukkuri voi toimittaa sinulle tuotteet.

- Käytämme maksutilanteissa maksunvälitysfirmaa tai laskutusyhtiötä, jolla on siten luonnollisesti maksuusi liittyvät tiedot.

- Verkkosivustomme ja siten verkkokauppa on kolmannen osapuolen tarjoama verkkosivualusta. Näin ollen esimerkiksi tilaustietokanta löytyy verkkosivutoimittajan järjestelmästä.


6 Mitä henkilötietojasi keräämmeja käytämme?

Kun olet meillä asiakkaana ja teet ostoksia meillä, saamme sinulta seuraavat henkilötiedot:

  • Nimi

  • Osoite

  • Puhelinnumero, matkapuhelinnumero

  • Sähköposti

  • Maksun tiedot

  • Asiakasnumero, tilausnumero

  • IP osoite

  • Tietoa siitä, miten käytät verkkosivustoamme

  • Tiedot ostoksistasi

  • Jos olet uutiskirjeen tilaaja,saamme tiedot vuorovaikutuksestasi uutiskirjeiden kanssa ja mistä tarjouksista olet pitänyt


Tilauskantamme sisältää asiakkaan perustiedot ja tilauskohtaiset tiedot: Asiakasnumero, tilausnumero, sukunimi,etunimi, postiosoite, postinumero, postitoimipaikka, puhelinnumero,matkapuhelinnumero, sähköpostiosoite, tilaushistoria, toimituksenseurantatiedot, tilauksen tilatiedot, tilaukseen liittyvät huomautukset, tilauksen maksutapa, tilauksen tekohetki, ip-osoite, tilatut tuotteet, meille kirjoitettu viesti kassalla ja muut tiedot, jotka manuaalisesti lisätään tilaukseen kun näin on välttämätöntä tilausta toimittaessa (kuten esimerkiksi asiakkaan muut meille ilmoittamat tiedot esimerkiksi lahjapaketoinneista).


Tilausjärjestelmä tallentaa myös keskeneräisiä ostoskoreja nimettömästi tai nimellä, mikäli asiakas on kaupassa ehtinyt lyödä tiedot asiakastietokenttiin. Keskeneräiset ostoskorit tallentuvat, jotta vikatilanteissa pystymme auttamaan asiakasta ja tarvittaessa tarkastella kesken olevaa tilausta. Emme lähetä keskeneräisiä ostoskoreja asiakkaalle markkinointitarkoituksessa.


Rekisteröidyn asiakkaan tiedoissa on asiakkaan ylläolevat tiedot, jotta kassalla asioimen on sujuvampaa.


Postin Smartship järjestelmä sisältää toimitukseen tarvittavat tiedot kuten nimen, osoitteen, postinumeron,paikkakunnan, sähköpostin ja puhelinnumeron sekä toimituskohtaisettiedot (lähetyksen paino jne.). Postitustiedon lisätiedoissa voi esimerkiksi lahjalähetyksissä olla mainittu myös ostajan nimi(esimerkiksi teksti ”lähetetty xx:n puolesta”).


Tukkurit, jotka lähettävät asiakkaillemme tuotteita puolestamme suoraan omasta varastosta, on tilaus kyseisistä tuotteista omassa tilausjärjestelmässään, mistä ilmenee nimi, osoite, postinumero,paikkakunta sekä mitä on tilattu.


Maksunvälitysfirmallamme on tietoja maksusta, kuten asiakkaan perustiedot, summa, millä on ostettu ja milloin sekä maksun tarkemmat tiedot kuten esimerkiksi tilinumero tai kortin numero.Tarkempia maksutietoja löytyy vain heiltä, eikä Lastentarvike Laineelta ollenkaan asiakkaan perustietojen, summan ja maksutavan lisäksi.


Laskutusyhtiöltä löytyy asiakkaan perustiedot sekä laskutukseen liittyvät tiedot kuten mitä ja milloin asiakas on maksanut laskun. Lastentarvike Laineella on vain rajattu pääsy laskutusyhtiön tietoihin eikä Lastentarvike Laine voi kysellä laskutusyhtiöltä arkaluontoisia maksutietoja asiakkaan puolesta.


7 Mikä on tietojen käsittelynoikeudellinen peruste?

Kaikki sinulta keräämiemme henkilötietojen käsittelyn osalta on lakisääteinen syy. Henkilötietojasi käytetään, jotta voimme totetuttaa sinun kanssasi tekemämme sopimuksen, esimerkiksi, jotta voimme toimittaa sinulle tilaamasi tavarat ja siten täyttää oman osamme sopimuksesta.


Voimme myös käyttää tietojasi, jos olet antanut meille siihen erityisen luvan. Jotta suostumuksesi tietojen käsittelyyn olisi voimassaoleva, sen täytyy olla vapaaehtoinen ja sinun pitää saada tietää mihin sitoudut. Se vaatii ehdottoman suostumisen ja tiedot tietosuojakäytännöstämme.


Jos olet rekisteröitynyt kauppaan, tilaushistoriasi talleentuu tiedoksesi tilisi alle. 


Evästeiden hyväksymisellä ja verkkosivujamme selaamalla, meille tallentuu tieto liikkeestäsi verkkosivuillamme. Voimme tehdä rajattua asiakkaiden segmentointiatietojen perusteella sekä seurata eri sivujemme käyttöä, jotta voimme esimerkiksi kehittää kauppamme. Ilman evästeitä ei ole mahdollista tehdä ostoksia kaupassa. Keskeneräiset ostoskorit tallentuvat järjestelmäämme, jotta voimme ongelmatilanteissa tarkastella kesken olevaa tilaustasi. 


Joissakin tapauksissa Lastentarvike Laineella on laillinen velvollisuus käsitellä tietojasi,esimerkiksi jotta voimme täyttää kirjanpito- ja verolakienvaatimukset. Kaikki sellainen tietojenkäsittely tehdään lainmukaisesti.


8 Kuinka kauan säilytämme tietojasi?

Lastentarvike Laine säilyttää tietojasi niin kauan kuin se on tarpeellista tehdäksemme sen toimen, johon tiedot oli kerätty. Tietojasi säilytetään pitempään, mikäli se on tarpeellista lain vaatimusten pohjalta kuten esimerkiksi kirjanpitolain. Jos olet rekisteröitynyt kauppaan, tiedot säilytetään niin kauan kuin haluat pitää asiakastilisi aktiivisena ja suostut siten tietojesi säilyttämiseen.


9 Mitä oikeuksia sinulla on?

Oikeus saada nähtäväksi: 

Sinulla on oikeus milloin tahansa pyytää tietoa hallussamme olevista henkilötiedoistasi. Voit ottaa yhteyttä Lastentarvike Laineeseen, joka toimittaa henkilötietosi sinulle sähköpostilla.


Oikeus siirrettävyyteen: 

Aina, kun Lastentarvike Laine käsittelee automatisoidusti henkilötietojasi antamasi luvan tai sopimuksen perusteella, sinulla on oikeus saada kopio sinulle tai toiselle osapuolelle rakenteisesti, yleisesti käytetyn käytännön mukaan ja konelukuisessa muodossa siirretyistä tiedoistasi. Tämä koskee vain meille antamiasi henkilötietoja.


Oikeus oikaisuun: 

Sinulla on oikeus pyytää virheellisten henkilötietojesi oikaisua sekä puutteellisten henkilötietojen täydentämistä. 


Oikeus poistaa:

Sinulla on oikeus poistaa Lastentarvike Laineen käsittelemiä henkilötietoja milloin tahansa seuraavia tilanteita lukuun ottamatta


*sinulla on avoin asia asiakaspalvelussa

*sinulla on avoin tilaus, jota ei olevielä toimitettu tai on toimitettu osittain

*sinulla on maksamaton velka Lastentarvike Laineelle, maksutavasta riippumatta

*sinua epäillään palveluidemme väärinkäytöstä tai olet käyttänyt palveluitamme väärin viimeisten neljän vuoden aikana

*velkasi on myyty kolmannelle osapuolelle viimeisten kolmen vuoden aikana tai yhden vuoden aikana edesmenneiden asiakkaiden osalta

*luottohakemuksesi on hylätty viimeisten kolmen kuukauden aikana

*jos olet tehnyt ostoksia, säilytämme ostoon liittyvät henkilötietosi kirjanpitosäännösten perusteella


Oikeutesi kieltää suoramarkkinointi:

Sinulla on oikeus kieltää suoramarkkinointi, mukaan lukien suoramarkkinointitarkoituksissa tehdyt profilointianalyysit.


Voit kieltää suoramarkkinoinnin seuraavilla tavoilla:


* noudattamalla kaikissa markkinointiviesteissä olevia ohjeita

* voit aina laittaa meille viestiä sähköpostitse


Oikeus rajoitukseen:

Sinulla on oikeus pyytää, että Lastentarvike Laine rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä seuraavissa tilanteissa:


* Jos kiellät Lastentarvike Laineen oikeutettuun etuun perustuvan käsittelyn, Lastentarvike Laineen tulee pidättäytyä kyseisten tietojenkäsittelystä oikeutetun edun varmennuksen aikana.

* Jos ilmoitat henkilötietojesi olevan virheellisiä, Lastentarvike Laineen tulee pidättäytyä kyseisten tietojen käsittelystä henkilötietojenoikeellisuuden tarkistuksen aikana.

* Jos käsittely on laitonta, voit vastustaa henkilötietojen poistoa ja pyytää sen sijaan pidättäytymistä henkilötietojesi käsittelystä.

* Jos Lastentarvike Laine ei enää tarvitse henkilötietoja, mutta tarvitset niitä oikeusvaateilta puolustautumiseen.


Miten voit toteuttaa oikeuksiasi?

Tavoitat Lastentarvike Laineenomistajan ja siten tietosuojavastaavaan osoitteesta myynti (at) lastenverkkokauppa.fi.


Tietosuojavastaava:

Lastentarvike Laineen tietosuojavastaavana toimii omistaja. Hän varmistaa, että henkilötietojasi käsitellään jatkuvasti avoimella, virheettömällä ja laillisella tavalla. Tietosuojavastaavaan voit ottaa yhteyttä osoitteessa myynti (at) lastenverkkokauppa.fi. 


Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle: 

Jos mielestäsi Lastentarvike Laine käsittelee henkilötietojasi väärin, voit ottaa meihin yhteyttä. Sinulla on myös oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle.


10 Tietojen suojauksen periaatteet

Asiakkaan tietoja sisältävä tietojärjestelmä sekä tiedostoton suojattu normaalisti käytössä olevilla teknisillä ja organisatoorisilla suojausmenetelmillä, jotta tietosi eivät katoasi, niitä ei manupuloitaisi tai väärä henkilö ei pääsisiniihin käsiksi. 


Tietojen käyttöoikeus edellyttää henkilökohtaista käyttäjätunnusta ja salasanaa, jotka myönnetään vain Lastentarvike Laineen henkilökuntaan kuuluvalle, jonka asemaan ja tehtäviin mainittu käyttöoikeus liittyy (tällä hetkellä tiedot ovat vain omistajalla). 


Tiedot, jotka sijaitsevat fyysisesti tietokoneella tai vastaavalla laitteella, on suojattu tietokonekohtaisella tai muun laitteensalasanalla ja käyttäjätunnuksella. 


Paperiset kuitit, joita kirjanpitolaki edellyttää meidän säilyttävän, ovat lukollisessa säilytystilassa, jonne ulkopuolisilla ei ole pääsyä. Muut paperiset kuitit, tuplakuitit ja muut asiakkaan printtimuodossa olevat tiedot silputaan, kun kyseistä printtitietoa ei enää tarvitse tilausten käsittelyssä tai asiakaspalvelussa.


Sähköpostissa olevat asiakkaiden yhteydenotot tuhotaan vuoden säilytyksen jälkeen poikkeuksena asiakkaan maksutietoja kuten tilitietoja sisältävät sähköpostiviestit, jotka tuhotaan heti kun mahdollista eli esimerkiksi kun asiakaspalautuksen summa on siirretty asiakkaan tilille.


Kortti- ja muut maksuyhteydet on suojattu asianmukaisilla menetelmillä.


Mahdollist tietoturvarikkomukset ja tietovuodot ilmoitamme aina asianmukaiselle viranomaiselle.


11 Evästeiden käyttö

Verkkosivumme käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota sinulle hyvää palvelua verkkokaupassamme. Jotkut evästeet ovat välttämättömiä, jotta kauppa toimisi oikein ja siellä voisi tehdä ostoksia. Jotkut evästeet keräävät tietoja verkkokäyttäytymisestäsi, kuten Googlen mainos- ja data-analytiikkapalvelut.

Lue lisää evästeiden käytöstä sivuillamme


12 Tietosuojakäytäntömme päivitykset

Voi olla, että meidän pitääpäivittää tietosuojakäytäntöämme. Tietosuojakäytännön uusin versio löytyy aina verkkosivultamme. Ilmoitamme tietosuojakäytännön materiaalisista muutoksista, kuten henkilötietojesi käyttötarkoituksista, valvojan henkilöllisyydestä tai oikeuksistasi.


13 Yhteystiedot: Tietosuojavastaava

Haluamma suojata asiakkaan henkilökohtaisia tietoja. Ole heti yhteydessä meihin, jos sinulla on kysymyksiä tietojen käsittelystäsi, yksityisyydensuojastasi tai mistä tahansa tästä liittyvästä asiasta.


Yhteystietomme:

Lastentarvike Laine

Kolmenkyläntie 6F 14

02420 Jorvas

Suomi


Puhelin:+358 (0)50 309 8253
Sähköposti: myynti (at) lastenverkkokauppa.fi
Y-tunnus: 2533681-1